Itt a friss lista: hogy áll Magyarország a növekedési versenyben?

2017. december 7. 11:37    
nyomtatás
 
Az eurózónában és az Európai Unióban egyaránt 2,6%-kal növekedett a GDP a harmadik negyedévben az Eurostat részletes adatai szerint. A növekedési versenyt Románia nyerte, a sereghajtó pedig Dánia.


Az európai gazdaság növekedése kiegyensúlyozott volt a harmadik negyedévben: a háztartási fogyasztás, a beruházások, valamint az export is támogatta az Európai Unió bővülését. A tagállamok mindegyike növekedést tudott felmutatni éves alapon, közülük sok ország a gazdasági válság óta a legjobb időszakát éli jelenleg.

A legnagyobb ütemben - ám bizonyosan nem fenntartható módon a román gazdaság növekedett az EU-ban, de a legtöbb régiós ország az éllovasok között szerepel. Magyarország a 8. helyen áll, 4,1%-os növekedést ért el a szezonálisan kiigazított és munkanaphatástól megtisztított adatok alapján.

Itt a friss lista: hogy áll Magyarország a növekedési versenyben?


Az előzetes adathoz képest 0,3%-ponttal felfelé módosították a magyar GDP-t, ez segített abban, hogy előrébb ugorjunk a listában.

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
Állásajánlatok
Szerkesztő - újságíró
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium