Előfizetői tartalom

Itt a hurrikánok gazdasági hatása: hét éve nem volt ilyen Amerikában

Portfolio
Szeptemberben meglepetésre 33 ezerrel visszaesett a mezőgazdaságon kívül foglalkoztatottak száma az Egyesült Államokban - jelentették be pénteken. Ezt megelőzően hét éve nem volt példa arra, hogy csökkenjen a munkában állók száma, most viszont a Harvey és Irma hurrikán miatt rengeteg álláshely szűnt meg ideiglenesen.

Az elemzők előzetesen 90 ezres növekedést vártak az amerikai munkaerő számában, ezért volt meglepő, hogy 33 ezres visszaesésről számoltak be a hatóságok. Ennek oka, hogy a Harvey és Irma hurrikánok miatt rengeteg helyen felfüggesztették átmenetileg a munkát, ez főleg a Mexikói-öbölben lévő olajfúró tornyokat érintette. Ettől persze az álláshelyek nem szűnnek meg, azonban...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés