Előfizetői tartalom

Itt az MNB kamatdöntése!

Portfolio
A várakozásoknak megfelelően a mai ülésén a monetáris tanács nem változtatott sem az "irányadó" rátán (0,9%), sem pedig az egynapos betéti (-0,15%) és a hitel (0,9%) kamatszinten. A fő kérdés azonban nem ez, hanem hogy a jegybank miként kommentálja hamarosan megjelenő közleményében a gyengülő forintot, illetve még inkább az emelkedő hazai hozamokat.

Az elmúlt hónapokhoz képest izgalmasabban telhetett a monetáris tanácsülés, hiszen hosszú idő után érdemben megmozdult valami a nemzetközi tőkepiacon. Ugyanakkor a piaci megfigyelők egységesen úgy gondolták, hogy a jelenlegi kamatszintek mellett szorosan elköteleződő jegybank nem fog változtatni a monetáris kondíciókon, így sokkal érdekesebb lesz, hogy a 15 órakor megjelenő...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés