Előfizetői tartalom

A szégyenpadon hagyja az EU Magyarországot

Portfolio
Jövőre csak 0,5%-os gazdasági növekedés várható Magyarországon az idei 1,4%-os GDP-bővülés után - derül ki az Európai Bizottság csütörtökön ismertetett őszi prognózisából. A Bizottság előrejelzése szerint jövőre a kormány által tervezettnél minimálisan magasabb lehet a költségvetés hiánya, de így is az unió által elvárt 3% alatt lehet a deficit. A brüsszeli 2,8%-os deficitprognózis úgy jöhet ki, hogy a kormány a tartalékokkal ellentételezi a várható elcsúszásokat. Olli Rehn ugyanakkor csütörtökön azt mondta, hogy a hiány csökkenése nem fenntartható, a Bizottság további intézkedéseket javasol a magyar kormánynak és ezért nem javasolja a túlzott deficit eljárás megszüntetését Magyarországgal szemben. Szomorú üzenete az EB anyagának továbbá, hogy emelkedhet a magyar adósságráta.

Szomorú üzenet Olli Rehn, az Európai Unió pénzügyi biztosa az Európai Bizottság prognózisát bemutató sajtótájékoztatón kérdésre válaszolva kifejtette, hogy Magyarország nyolc éve a túlzott deficit eljárás hatálya alatt van. "Az idei évet többlettel zárja a költségvetés a nyugdíjreform rendszerszintű átalakítása miatt" - mondta. "A deficit jövőre ugyan 3% alatt...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés