FONTOS A kormány veszélyhelyzeti intézkedései vannak Brüsszel asztalán
 
Előfizetői tartalom

Itt a félévi bizonyítványosztás és a nagy kamatdöntések hete

Portfolio
Július utolsó hetében Európa és az Egyesült Államok áraszt el minket friss GDP-adatokkal, miközben a számunkra fontos jegybankok sem maradnak tétlenül. Kamatdöntő ülést tart a Magyar Nemzeti Bank, a Federal Reserve és Bank of Japan is, noha csak utóbbitól várnak új bejelentést. Az unióból érkeznek az előzetes júliusi inflációs adatok is, míg itthon a munkaerő-piaci fejleményekről és a lakásépítések alakulásáról kapunk új képet.

A Reuters által megkérdezett 27 elemzőből 23 úgy véli, a Bank of Japan további lazító intézkedésekről határoz pénteken, hogy felélessze az ismét egyre inkább gyengélkedő inflációt. A szakértők 80 százaléka szerint a jegybanki lazítás a kamatvágás és az eszközvásárlási-program kibővítésének kombinációjaként jöhet, például a tőzsdén kereskedett alapok (ETF)...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés