Előfizetői tartalom

Itt a görög vég! Most az EKB kezében a fegyver

Portfolio
Megállapodás nélkül maradt abba az euróövezeti pénzügyminiszterek szombati rendkívüli találkozója, az eurócsoport elutasította a görög kormány kérését, hogy a július 5-i népszavazásig hosszabbítsák meg a mentőprogramot. A pénzügyminiszterek nem értékelték Athén népszavazási kezdeményezését. Most az Európai Központi Bankot figyeli mindenki, melynek kormányzótanácsa vasárnap rendkívüli tanácskozást tart. Itt eldöntik, hogy tovább tartják-e a lélegeztetőgépen a görög bankokat, ahonnan az emberek menekítik a pénzüket (szombaton már kígyózó sorokat láthattunk a bankautomaták előtt). Fontosabb részletek Az euróövezet pénzügyminiszterei elutasították a görögök kérését, a népszavazási fegyver nem jött be. Kedden véget ér a görög mentőprogram. Új megállapodás hiányában súlyos döntés előtt áll az Európai Központi Bank. Az EKB kormányzótanácsa vasárnap rendkívüli ülésén dönt a sürgősségi likviditási hitelkeretről és a jegybankárok kezében van lényegében a görög bankrendszer sorsa. Megállapodás és EKB-lélegeztetőgép nélkül korábban nehezen elképzelhető események következhetnek be: Grexit, bankválság, államcsőd, új valuta és árfolyamválság.

2015. június 28. 07:33 Megosztás A görögök hajnalban megszavazták a népszavazást A görög parlament jóváhagyta szombatra összehívott, az éjszakába nyúló, 13 órát tartó rendkívüli ülésén a népszavazást, amelyet Alekszisz Ciprasz kormányfő...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés