Előfizetői tartalom

Itt a lista! - Magyarország a világ egyik legkockázatosabb országa

Portfolio
Magyarország a világ 9. legkockázatosabb szuverén adósa, Dubaj és Irak között helyezkedik el - derül ki a londoni CMA Datavision nemrég közzétett, negyedévente megjelenő összeállításából. A cég tízes listájának élén is történt változás, Görögország ugyanis átvette a vezetést Venezuelától. A rangsorból az is kiderül, hogy a piac egyre kockázatosabbnak ítél meg néhány euróövezeti tagállamot, miután - Görögország és Magyarország mellett - Írország és Portugália rontott helyezésén, míg Spanyolország új tag a listán.

Itt a lista! A CMA Datavision ezúttal is összeállította negyedéves, a világ legkockázatosabb országait tömörítő listáját. A londoni cég mindezt az egyes országok CDS-felárainak (negyedéves) árazása alapján készíti el, vagyis hogy az adott állam kötvényeinek mekkora a nemfizetés elleni biztosítás éves díja. Az európai országok szempontjából egyáltalán nem biztató...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés