Előfizetői tartalom

Itt a prognózis! - 176%-on tetőzik a hiány az év közepén

Az államháztartás központi (önkormányzatok nélkül számolt) alrendszerének március havi hiánya 182,4 milliárd forintban teljesült - közölte délutáni gyorsjelentésében a nemzetgazdasági minisztérium. Így az első negyedéves kumulált deficit 742,1 milliárd forintot tesz ki, ami az egész évre vonatkozó hiányterv (példátlan magas) 108%-át éri el. Az elsőre dermesztőnek tűnő adattól azonban nem kell megijedni, nem volt váratlan az első két hónap teljesítménye alapján. Egyértelműen kedvező fejlemény ugyanakkor, hogy legutóbb 2005-ben volt ilyen alacsony a költségvetés márciusi egyenlege. Az NGM részéről újdonság, hogy a tárca a márciusi államháztartási adatokat bemutató tájékoztatásában negyedéves prognózist is közöl.

Prognózist közölt az NGM! A nemzetgazdasági minisztérium részéről újdonságnak számít (és az államháztartási folyamatok megítélése szempontjából egyben üdvözlendőnek mondható), hogy prognózist közölt negyedéves bontásban. Ezek szerint a második negyedévben közel 470 milliárd forintos hiány lehet a központi alrendszerben, míg a két utolsó negyedév jelentős...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés