Előfizetői tartalom

Így szankcionálná az EU Moszkvát!

Portfolio
Első ránézésre kemény, de a gyakorlatban valószínűleg nem annyira fájó szankciók tervét jelezte ma az Európai Unió. A célt azonban egy uniós diplomata világosan kimondta: drágítani, illetve nehezíteni az orosz bankok forrásszerzését, ezáltal az orosz gazdaság finanszírozását, ami rontja az ottani üzleti környezetet és végső soron tőkekivonást indít majd el. Az üzenet egyértelmű: ha az oroszok nem tesznek sürgősen hathatós lépéseket az ukrajnai feszültség enyhítésére, akkor az EU állam- és kormányfői valószínűleg egy jövő heti rendkívüli csúcson szentesíthetik a mostani szankciós listát, ami így augusztustól lépne hatályba. A német kormány időkorlátot is rendelne a szankciók érvényben maradásához, hogy az oroszok hozzáállásának változása esetén a helyzet vissza tudjon térni a normális kerékvágásba. Órákkal az EU-szankciók körének bejelentése után az oroszok rögtön közölték, hogy 16 EBESZ-megfigyelőnek engedélyezik az orosz-ukrán határ megfigyelését. Cikkünket folyamatosan frissítjük az új információkkal!

2014. július 24. 21:20 Megosztás Az orosz tüzérség is beszállt? Az orosz tüzérség a határon át ukrán katonai állásokat lőtt - közölte csütörtökön Washingtonban hírszerzési forrásokra hivatkozva Marie Harf amerikai külügyi szóvivő. "Új...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés