Előfizetői tartalom

Itt az igazság: több mint 2000 ember repült a vasárnapi boltzár miatt

Portfolio
A vasárnapi boltzár bevezetését követően - február és április között - több mint kétezer fővel csökkent az alkalmazottak száma a kereskedelemben, ráadásul a túlórák száma is öt éve nem látott magasságokban járt - írja közleményében a blokkk.com a KSH adataira hivatkozva. Ez jókora fricska azoknak, akik az elmúlt napokban és hetekben magabiztosan állították, hogy nem történt elbocsátás a márciusban életbe lépett intézkedések miatt.

Csökkent az alkalmazottak számaÁprilisban, az első teljes vasárnapi boltzáras hónapban visszaesett a foglalkoztatottság a kereskedelemben: a KSH adatai egyértelműen kimutatják, hogy a vasárnapi boltzár bevezetését - az utolsó tiszta hónapot, februárt - követően csökkent a szektorban alkalmazottak létszáma. Áprilisban ráadásul már a teljes munkaidősök körében is visszaesett...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés