Előfizetői tartalom

Itt dőlhet el a kétharmad sorsa! (2.)

Portfolio
Tizenhat olyan választókerület van jelenleg, ahol matematikai esély van arra, hogy az első és a második helyezett személye megfordulhat. Tényleges fordulatra azonban csak pár helyen van valós esély. Ez a külképviseleteken leadott szavazatok és az átjelentkezettek voksainak számától, valamint megoszlásától függ. Ezeket a szavazatokat április 11-én számolják össze és április 12-én összesítik. A Nemzeti Választási Irodától kapott tájékoztatás szerint az egyéni választókerületek eredményét szombaton meg is ismerhetjük.

Kétharmad vagy sem? A vasárnapi parlamenti választások éjjelén az egyik legfontosabb kérdés nem dőlt el biztosan: újra kétharmados parlamenti többséget szereztek-e a jelenlegi kormánypártok. A Fidesz-KDNP ugyanis a jelenlegi állás szerint 133 mandátumhoz jutott a 199 fős parlamentben, ami épp kétharmados többség jelent. Ahogyan azonban már vasárnap éjjel rámutattunk: van...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés