Előfizetői tartalom

Itt van még egy szabály az államadósság ellen

Portfolio
A közeljövőben a kormány módosítani fogja a stabilitási törvényt az adósságképlet miatt. Egyelőre azt nem tudjuk, hogy pontosan mire is készül, a szabály módosítására, törlésére vagy alkalmazásának újabb elhalasztására, de van mire támaszkodnia. A pénteken bemutatott adósságszabály-javaslat után most összefoglaljuk az Állami Számvevőszék korábbi javaslatait.

Lépnek az utolsó pillanatbanMára nyilvánvalóvá vált, hogy a 2011-ben megalkotott, stabilitási törvényben rögzített adósságképlet nem marad fent jelenlegi formájában. A kormány ugyanis a 2016-os költségvetésről szóló törvényjavaslatban előrevetítette, hogy kezdeményezi az adósságképletre vonatkozóan a stabilitási törvény módosítását és még a 2016-os büdzsé...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés