Előfizetői tartalom

Jegybanki megszólalásokra és inflációra figyelünk a héten

Portfolio
A hónap közepén szokás szerint az inflációs adatok érdemelnek majd említést, emellett az EKB és a Fed részéről jönnek fontos nyilatkozatok, melyekre figyelnek a befektetők. Itthon a szokásos állampapír-aukciók mellett a keddi inflációs adat érdemel említést, valószínűleg az MNB is kiemeltek figyeli a statisztikát.

Hétfőn közli a KSH az augusztusi külkereskedelmi forgalom előzetes adatát, míg Németországban az ipari termelés friss statisztikáját publikálják. Vagyis viszonylag csendesen indul be a hét a makroadatok szempontjából. Kedden aztán megjelenik a friss magyar inflációs adat, melyet a jegybank is kiemelten figyelhet, hiszen jó ideje azt hangoztatják, hogy lefelé mutató kockázatokat...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés