Előfizetői tartalom

Jelentős vonatjegy-ár emelés készülődik - változik a kedvezmény-rendszer is

Portfolio
Januártól átlagosan 16%-kal emelheti viteldíjait a MÁV és a GYSEV, miközben a Volán-társaságok átlagos emelési mértéke legfeljebb 6% lehet a 6.2%-osra tervezett infláció mellett - írja a Népszabadság. Az áremelési szándékok személyszállítási szolgáltatások tarifáinak kiegyenlítődése felé mutat. Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy a többlépcsős díjkiegyenlítés mikor és milyen mértékű tarifaváltozásokkal folytatódik majd, papírforma szerint azonban 2008 eleje lehet a következő módosítási alkalom. A fent jelzett áremelési szándékok becsléseink szerint kb. 0.1%-ponttal emelhetik a jövő évi átlagos inflációt.

A lap információi szerint a 65 éven felüliek, illetve a vasutasok és családtagjaik a jövőben is ingyen utazhatnak majd, januártól azonban meghatároznák, hogy az ingyenes utazásra jogosultak évente hány alkalommal vehetik igénybe a 100%-os jegyár-támogatást. Aki meghaladná az ingyenutak számát, az egy új kedvezményt vehetnek igénybe. Mindennek részletei, illetve az ingyenes...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés