Előfizetői tartalom

Jó kis ürügyet kapott ma Trump, hogy miért üsse tovább Kínát

MTI
|
Portfolio
Donald Trump nézőpontjából nem is jöhetett volna jobbkor a hír, miszerint júniusban történelmi csúcsra, 29 milliárd dollár közelébe ugrott Kína Egyesült Államokkal szembeni külkereskedelmi többlete. Így ez jó ürügyet szolgáltathat neki arra, hogy miért fenyegetőzzön továbbra is az újabb vámemelésekkel egy még szélesebb kínai termékkörre.

Kedden azt lengette be az amerikai elnök, hogy az eddigi 50 milliárd dolláros csomag után egy éves szinten 200 milliárd dollárt elérő kínai export termékkörre vetne ki 10%-os vámot, sőt egy kampányrendezvényen azt is belengette, hogy akár egy 500 milliárd dolláros kínai termékkörre is kivethet vámokat (ez több lenne, mint a teljes éves kínai export az Egyesült Államokba...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés