Előfizetői tartalom

Jogszabállyal bírnák rá a cégeket a béremelésre

Portfolio
Jogszabállyal oldaná meg az idei adóváltozásokkal beállt nettó kereset-csökkenés kérdését a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK). Parragh László, az MKIK elnöke a Magyar Nemzetnek elmondta, a Kamara a mostani helyzetet rendező jogszabály megalkotására tett javaslatot a kormánynál, amelynek olyannak kell lennie, ami "segíti a cégeket a béremelés végrehajtásában". Parragh szerint az OÉT működése nem felel meg a mai magyar gazdasági követelményeknek.

Az adórendszeri változások életbe lépésével a lakosság jó része nettó keresetének csökkenését érzékelhette a januári fizetése kézhezvételekor. A kormány szerint ennek az az oka, hogy a munkáltatók nem mindegyike tartotta be az Országok Érdekegyeztető Tanács (OÉT) ülésén született bérmegállapodást, amely szerint a minimálbért 6,1 százalékkal, a garantált bérminimumot...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés