Előfizetői tartalom

Jöjjön-e a jegybanki unortodoxia?

A jegybankelnök-váltáshoz közeledve egyre inkább izgatja a piaci szereplőket, milyen irányba halad tovább a monetáris politika. A jegybankelnöki szék első számú várományosának tekintett Matolcsy György néhány nyilatkozata radikális váltásra, a nem konvencionális eszközök intenzív igénybe vételére utal. De vajon milyen esélyei vannak a jegybanki lazításnak? Kétrészes cikkünkben a monetáris enyhítés lehetőségeit és kockázatait vesszük sorra. Az első részben a további kamatcsökkentés, illetve a nem konvencionális intézkedések létjogosultságának indokait tekintjük át.

A piacvezérelt kamatcsökkentés A nyár végén megkezdődött kamatcsökkentési ciklust a következő hónapokban alaposan megtámogatták a nemzetközi és a hazai események. A tőkepiaci hangulat a vártnál jóval kedvezőbben alakult, és tartósabbnak is tűnik, így pedig a külső környezet rendkívül támogató lett. Ezzel részben összefüggésben a magyar állam finanszírozhatósága...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés