Előfizetői tartalom

Jön a görög végkifejlet - Mit jelenthet ez Magyarországnak?

Vagy a magánbefektetőknek, vagy az eurózóna tagállamoknak az eddig gondoltnál mélyebben a zsebükbe kell nyúlni a görögök adósságterheinek enyhítésére, de ezt egyelőre egyikük sem akarja. Az idő és vele a görög állam finanszírozási lehetőségei azonban vészesen fogynak. A görög államcsőd egyre közelít, mindez pedig az EU-IMF-tárgyalásokra készülő Magyarországra is rossz fényt vethet.

A "nagy" terv Csaknem három hónapja, az október végi uniós csúcstalálkozón született az állam- és kormányfői döntés arról, hogy Görögország jövőbeli adósságterheit úgy csökkentik, hogy az akkor mintegy 206 milliárd eurónyi görög állampapír kitettséggel rendelkező magánszektorra (pl. bankok, biztosítók, hedge fundok) a fennálló követelésük (névértéken)...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés