Előfizetői tartalom

JPMorgan: egész jó évek várnak most Magyarországra

MTI
|
Portfolio
A 2013-2015-ös időszakban 1,8 százalékra gyorsult a magyar gazdaság potenciális GDP-növekedési üteme, jelenleg 2,5 százalék körül lehet és ez a következő 3 évben 2,7%-ra tovább gyorsulhat - többek között ezt tartalmazta az a JPMorgan elemzés, amely ma jelent meg. Ez lényegesen kedvezőbb, mint a Morgan Stanley minapi elemzése, amely 1,5-2,0% közé becsülte a következő években is a potenciális növekedési ütemünket.

A JP Morgan külön elemzést tett közzé csütörtökön 16 feltörekvő piac, illetve térség potenciális GDP-növekedési ütemeiről, amelyben Magyarország, Csehország és Lengyelország is szerepel. A befektetési bank modellje szerint a magyar gazdaság éves potenciális növekedése a 2010-2012-es időszakban zéró közelébe süllyedt a válság előtti, 2002-2007-es időszakra becsülhető...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés