Előfizetői tartalom

Június végéig becsengetik Matolcsyék a tavalyi nyereség felét

Portfolio
Ahogy arra Matolcsy György MNB-elnök a múlt pénteki nagyinterjúban már utalt, 50 milliárd forintnyi osztalékot fog a jövő évi nyereségéből befizetni a költségvetésbe a jegybank, az MNB mai közleményében pedig azt is ígéri, hogy ez június 30-ig meg fog történni. Az MNB közleménye szerint az osztalékfizetéssel együtt is a jegybank eredménytartaléka meghaladja a 100 milliárd forintot, "amely az esetlegesen felmerülő kockázatokra elegendő fedezetet nyújthat".

Az MNB oldalán megjelent közlemény emlékeztet arra, hogy az MNB Igazgatósága április 27-én döntött az MNB rekordmértékű, 50 milliárd forintos osztalékfizetéséről, melyet a 2015-ben elért kiemelkedő mértékű, közel 95 milliárd forintot kitevő nyereség tett lehetővé.Kapcsolódó cikkünk2016.05.06Matolcsy: nincs itt semmi látnivaló, maradok (3.)Arra már nem utal a jegybank...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés