Előfizetői tartalom

Karnyújtásnyira vannak a görögök a harmadik mentőcsomagjuktól

Portfolio
Már csak egy hajszál választja el a görög kormányt attól, hogy hozzájusson az elmúlt öt év harmadik pénzügyi mentőcsomagjához. Mindehhez szükség van ugyanakkor több euróövezeti parlament jóváhagyására is. A legutolsó zöld lámpa a holnapi nap vége felé várható, az Európai Stabilitási Mechanizmust igazgató pénzügyminiszterek ugyanis ekkor adhatnak utasítást az első részlet kiutalására.

Litvániában, Lettországban, Franciaországban és Finnországban már túl is estek a szükséges bürokratikus akadályokon. Az észt és a spanyol parlament ma szavaz a csomagról, míg Ausztriában az illetékes parlamenti albizottság adhatja meg ma jóváhagyását. A holland parlament rendkívüli kormányülés keretében vitatja meg a harmadik görög csomagot, amire szerda délben kerülhet...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés