Cégeket mentenek a legnehezebb időszakban: kik ők?

2016. március 9. 15:00    
nyomtatás
 
Magyarországon is egyre több cég alkalmaz úgynevezett interim menedzsereket. Az utóbbi hónapokban startupok is előszeretettel szerződnek ilyen szakemberekkel, akikről fontos tudni, hogy legfeljebb fél évig dolgoznak egy-egy cégnél. Kik ők pontosan, és miért van rájuk szükség?


Hova kell menedzser fél évre?


Egyre gyakoribb, hogy startupok válságkezelésére kérnek fel interim menedzsert, arra az időszakra, amikor befektető vagy támogató már nincs jelen, a források pedig már elapadóban vannak, és a termék még nem áll biztos lábakon a piacon - írja a HelloKarrier portál.
Az interim menedzser általában legfeljebb fél évre szerződik a cégekhez, ami alatt az a dolga, hogy megoldjon valamilyen konkrét problémát.
Ezután veszi a kalapját, és gondolkodás nélkül továbbáll, valószínűleg egy másik cégnél vállalva megbízást. Ez a megoldás olyan pozíciókban jellemző, amelyeket csak átmenetileg kell betölteni, de cégen belül nincs rá megfelelő szakember: ilyen lehet még például a szülési szabadságát töltő HR-vezető, vagy az ideiglenesen pótolandó logisztikai vezető is.

Cégeket mentenek a legnehezebb időszakban: kik ők?


200 ezer forintos napidíj, hol itt a csapda?


Egy-egy projekt időtartama négy-hat hónap, erre az időszakra szól a szerződés, és nem tovább. Még ha annyira meg is kedvelik egymást a felek, hogy a menedzser örömmel lehorgonyozna a csapatnál, nem teheti, hiszen se pénzügyi keret, se üres státusz nincs rá. Megvannak az érzelmi nehézségei az interim menedzseri pozíciónak, mégis nagy a vonzereje, hiszen a napidíj bruttó 100-200 ezer forint között mozog.

Míg néhány évvel ezelőtt három topmenedzser közül kettő egyáltalán nem tudta, mit is takar az interim menedzsment fogalma, mára már csak háromból egy nem ismeri az interim pozíciókat
- mondta Borai Tamás, az Interim Management Resourcing Kft. partnere a karrierportálnak. Az interim bekerülése a köztudatba megváltoztatta az interim pozíciókat betöltők körének életkorát: négy-öt éve a területen megbízást vállalók zöme az ötvenes évei környékén járt, mára az interim menedzserek több mint 60 százaléka az 50 év alatti.

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...

Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
 
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium