Előfizetői tartalom

Havi 250 ezertől az 1,8 millióig: mitől függ egy informatikus fizetése?

Egyre magasabb összegekről hallunk a magyarországi informatikus fizetésekkel kapcsolatban, és már szinte meg sem lepődünk a bruttó 1,5 millió forint feletti számokon. A szakma egy része pedig őszinte érdeklődéssel és egyben felháborodással kérdezi, hogy mégis hol lehet ilyen csillagászati összegeket keresni. Valóban hatalmasak a fizetésbeli különbségek ezen a piacon: a bruttó 250 ezertől, a 800 ezren át, egészen az 1,8 millió forintos havi fizetésig minden lehet reális. De mitől függ, hogy egy informatikus melyiket éri el: diploma, nyelvtudás vagy sokéves szakmai tapasztalat kell? Munkaerőpiaci szakértők és IT-fejvadászok segítségével jártuk körbe, hogy az egyes feladatkörökhöz milyen fizetési sávok tartoznak, és hogyan lehet elérni a maximumot.

Korábbi interjúnkban jelent meg először a bűvös 1,8 millió forintos összeg, azzal a kijelentéssel, hogy már ilyen magas fizetéssel is vadászni kell az informatikusokat Magyarországon. Felháborodott olvasói levelek tömegét kaptuk olyanoktól, akik egyáltalán nem látják ezt reálisnak, mások szerint azonban bizonyos szoftverfejlesztőknek igenis elérhető ez az összeg. Na de kinek?...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés