Előfizetői tartalom

Kedden döntenek: ezt várja el konkrétan a kormánytól Brüsszel

Magyarország lesz az uniós pénzügyminiszterek keddi ülésének fő témája, miután ismét terítékre kerül a hazánk ellen folyó túlzott deficit eljárás. A miniszterek egyszerre két döntést fogadhatnak el Magyarországot illetően: a kohéziós források átmeneti felfüggesztéséről szóló javaslatot (ilyen döntésre még soha sem volt példa), valamint egy listát a legújabb tanácsi ajánlásokról. Mint megtudtuk, az öt pontban felsorolt javaslatok konkrétumokat is tartalmaznak. Ha a Tanács elfogadja az ajánlásokat, akkor a kormánynak fél éve lesz arra, hogy eleget tegyen azoknak. Egyáltalán nem lesz könnyű dolga.

A magyar túlzott hiány: egyszerre két döntés várható Külön napirendi pontként szerepel Magyarország az Európai Unió pénzügyminisztereinek (Ecofin) március 13-i ülésén. Az uniós pénzügyminiszterek várhatóan két, Magyarországot érintő döntést fognak elfogadni, mindkettőt a hazánk ellen nyolc éve folyó túlzott deficit eljárás (EDP) keretében. A tanácsi ülés...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés