Előfizetői tartalom

Pentagon: az oroszok rakétarendszerekkel látják el a szakadárokat

Portfolio
Mivel kilépett a kormánykoalícióból két párt, így nem lehetett két fontos törvényt elfogadni az ukrán parlamentben, emiatt viszont tegnap bejelentette lemondását Arszenyij Jacenyuk ukrán miniszterelnök. Ezt pénteken délutánig még nem fogadta el a parlament. Közben folytatódtak a harcok az ukrán katonák és az oroszbarát fegyveres erők között, az Egyesült Államok pedig azzal vádolta meg az oroszokat, hogy a területükről lőttek ki rakétákat Ukrajna irányába. A nyugati hatalmak úgy látják, hogy az oroszok továbbra is küldik a fegyvereket a kelet-ukrajnai szakadároknak, azaz nem csillapítják a feszültséget. Emiatt készülnek a keményebbnek ígért európai és amerikai ágazati szankciók Oroszország ellen, igaz a mindenki számára nagyon érzékeny gázipari szankciókat az EU nem erőltetné. Az EU-s lépésekről valószínűleg jövő kedd körül határozhatnak. Közben az oroszok is jelezték, hogy például az energetika területén milyen ellenlépések várhatók, illetve ma váratlanul és feltehetően óvatosságból kamatot emeltek. Az orosz piacokat ma egyértelműen megviselte az újabb szankciókkal kapcsolatos félelem, de nap végén az Európai Tanács elnökének levele mélypontra küldte az európai tőzsdéket is.

2014. július 25. 21:05 Megosztás Egyre durvább a helyzet Oroszország hamarosan - "potenciálisan még ma" - nagy kaliberű, több rakéta indítására alkalmas rendszerek átadására készül a kelet-ukrajnai szakadároknak - jelentette ki pénteken Washingtonban...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés