Előfizetői tartalom

Kész tovább lazítani az MNB! - Sőt, a tartalékrátát már le is vágta

Portfolio
"Amennyiben a későbbiekben az inflációs cél elérése indokolja, a Monetáris Tanács kész a monetáris kondíciók további lazítására." - így szól a jegybank kamatdöntés utáni közleményének kulcsmondata. A közlemény ugyan nem utal egyértelműen az irányadó kamat csökkentésére, de nem zárja ki kategorikusan a lehetőséget. A hírre a forint gyengülni kezdett. A jegybank a kötelező tartalékrátát 2%-ról 1%-ra csökkentette.

Újraindul a kamatvágás?A Monetáris Tanács közleményének hagyományosan az utolsó mondatai szólnak a jövőbeli lehetséges lépésekről:A jegybanki előrejelzések feltételeinek teljesülése mellett az alapkamat aktuális szintjének tartós fenntartása és a monetáris kondícióknak a jegybanki eszköztár átalakításával történő lazítása összhangban van az inflációs cél...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés