Előfizetői tartalom

Két héten belül 14-15 USD köré eshet az olajár (!?)

Portfolio
Közel 7%-ot esett az olajár, miután Irán, Kuvait és néhány más OPEC tagország olajminisztere olyan nyilatkozatot tett, miszerint egy ma elhatározott jelentősebb kvótacsökkentés sem tudja feltétlenül megállítani az olajár zuhanását. A sikertelenség oka, hogy az OPEC-nek nem sikerült megállapodni a kartellen kívüli országokkal a kitermelési mennyiségek korlátozásában.

Korábban úgy tűnt, hogy Oroszország hajlandó együttműködni, azonban az általa végrehajtott korlátozás csupán tizede volt (napi 30,000 hordó) az OPEC által reméltnek. Norvégia korábban is jelezte, hogy nem hajlandó exportját csökkenteni, Mexikó is vonakodik a megegyezéstől. A Total Fina Elf SA olajkereskedelmi vezetője szerint ha nem sikerül a kitermelési korlátozásokról...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés