Előfizetői tartalom

Kettészakadhat az Európai Unió - De mi lesz utána Magyarországgal?

A 2018-as év egyik nagy kockázata lehet a Nyugat- és Kelet-Európa között kiéleződő feszültség, aminek motorja Magyarország és Lengyelország - véli Christopher Dembik, a Saxo Bank vezető makrogazdasági elemzője. A szakember a Portfoliónak adott interjúban arról is beszélt, hogy szerinte akár az EU kettészakadása is elképzelhető a következő években a most kialakuló törésvonalak mentén. Éppen ezért szerinte a magyar eurón sem érdemes gondolkodnunk, inkább a termelékenységünket kellene élénkíteni.

Portfolio: Hogy látja jelenleg Magyarország és a magyar gazdaság kilátásait? Christopher Dembik: Az tisztán látszik, hogy a gazdaság jól teljesít még úgy is, hogy szerintem a kormány idei 4,1%-os növekedési célja nem lesz elérhető, inkább 3,8% körüli bővülési ütemre számítok. Én azonban nem szeretek csak az éves GDP-növekedésről beszélni, sokkal fontosabb az előrelépés...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés