Előfizetői tartalom

Kevés a tranzakciósilleték-bevétel, de az NGM nem aggódik (2.)

Portfolio
Az előzetesen közölteknek megfelelően 35 milliárd forintos hiányt hozott össze az államháztartás áprilisban. Ezzel négy hónap alatt az éves hiányelőirányzat 60%-a jött össze. Közben a kiemelten figyelt tranzakciós illetékből valóban csak 11,2 milliárd forint folyt be, ami jelentősen elmarad az időarányosan tervezett összegtől. Az NGM azonban - ahogyan a tárca online tájékoztatóján kiderült - nem aggódik. Áprilisban egyébként a kiadások elszaladása is figyelemreméltó.

Bevételek: áfahatás Az államháztartás központi alrendszerének 2013. április havi hiánya 35,0 milliárd forintra teljesült. Ezen belül a központi költségvetés 79,4 milliárd forintos deficittel, az elkülönített állami pénzalapok 8,5 milliárd forintos, a társadalombiztosítás pénzügyi alapjai pedig 35,9 milliárd forintos szufficittel zártak - közölte az NGM.A részletes...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés