Előfizetői tartalom

Kezdik célba venni Magyarországot a befektetők

Portfolio
A szűkebb értelemben vett térségünkben az utóbbi napokban egyértelműen a magyar eszközárak voltak a leginkább alulteljesítők, a forint a gyengülés irányába, a 10 éves államkötvény hozamunk és 5 éves CDS-felárunk az emelkedés irányába lógott ki a "sorból". Az elmúlt fél órában különösen hektikus volt a piacmozgás . Ami továbbra is nyugtató, hogy a magyar állampapírpiacról nincs kivonulás a külföldiek részéről és a devizakötvény hozamaink is csak viszonylag mérsékelt emelkedést mutatnak. Szintén nyugtató, hogy a forint gyengülése mellett sem erősödtek fel érdemben az MNB kamatemelésére utaló piaci várakozások.

Kapcsolódó cikkünk2011.08.09Magasra ugrott a magyar csődkockázatAmi nyugtalanító A régió legmagasabb államadóssága és a magánszektor nagy devizaalapú hitelállománya - ez az a két pont, ami Magyarország sérülékenységét okozza, és ez magyarázza, hogy a rendkívül kedvezőtlen nemzetközi környezetben egyre inkább megtalálják a magyar piacokat a befektetők. Ezt az alábbi...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés