Előfizetői tartalom

Kicsattan az egészségtől a német ipar

Portfolio
Egy hónap híján három éves csúcsára ért decemberben a német feldolgozóipar aktivitása. Nőtt a termelés, az új megrendelések, és a vásárolt készletek állománya is, ami azt jelzi, hogy a szektor különösen jó bőrben van. Hasonlóan az euróövezethez, ahol több mint öt és fél éves rekordot döntött a feldolgozóipari bmi. A szolgáltató szektorból ugyanakkor a vártnál gyengébb eredmények érkeztek.

NémetországA német feldolgozóipari beszerzésimenedzser-index decemberi előzetes értéke 55,5 pont, ami kerek egy ponttal jobb a vártnál, és 35 havi csúcsot jelent. A szolgáltató szektorban ugyanakkor 55,1 pontról a várt 54,9 pont helyett 53,8 pontra esett vissza a konjunktúramutató, ami szeptember óta a legalacsonyabb érték. A szolgáltató cégek ettől függetlenül továbbra...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés