Előfizetői tartalom

Kiderült, hol vezetik be elsőként az országban az elektronikus jegyrendszert

MTI
Az országban elsőként a debreceni közösségi közlekedésben vezetik be az elektronikus jegyrendszert. Az új típusú, elektronikus személyi igazolvánnyal rendelkező utasok és a diákok novembertől a havidíj befizetésével már bérletként használhatják okmányukat a DKV Debreceni Közlekedési Zrt. valamennyi villamos-, autóbusz- és trolibuszjáratán - jelentették be kedden Debrecenben, a 2-es villamos Doberdó utcai végállomásán.

Hajzer Károly, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára az e-ügyintézés fontos elemének nevezte az új jegyrendszer debreceni bevezetését, ami az elektronikus személyi igazolványon alapul, amely chippel van ellátva, lehetővé teszi az e-aláírást, az ügyfélkapuba belépést, és tartalmazza a társadalombiztosítási és adóadatokat. A helyettes államtitkár azt mondta, innovatív...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés