Előfizetői tartalom

Kiderült, kinek kell most a legjobban rettegnie

Portfolio
Az alapforgatókönyvünk arról szól, hogy nem fog összezuhanni a kínai gazdaság, vagyis sikerül elkerülni az úgynevezett hard landinget - olvasható a Credit Agricole szerdán kiadott elemzésében. A francia befektetési bank szakemberei részletesen foglalkoztak azzal, hogy az egyes forgatókönyvek milyen hatással lehetnek Kínára, illetve a világgazdaságra, akár Magyarországra is.

A Credit Agricole szakemberei összesen öt különböző forgatókönyvet vázoltak fel a kínai gazdaság lassulásával kapcsolatban: A legoptimistább szerint az idén is 7 százalék felett marad a GDP-bővülés, és egészen 2020-ig 7-7,5 százalékos növekedés lehet évente. Ennek azonban csak 5 százalék esélyt adnak a bank szakemberei. A kevésbé optimista, de még mindig pozitív...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés