Előfizetői tartalom

Kiderült, mekkora jutalmat kaptak év végén az MNB-ben

Portfolio
Az év végén 400 kiemelkedő teljesítményt nyújtó munkavállalójának összesen közel 260 millió forint prémiumot adott a Magyar Nemzeti Bank - tudta meg a Magyar Nemzet. Ez egy főre vetítve átlagosan csaknem nettó 650 ezer forintos prémiumot jelent, igaz a részletes adatok szerint jelentős a különbség a dolgozók és a vezető tisztségviselők premizálása között. A jegybank elnöke és a három alelnök a havi béren felül sem prémiumot, sem pedig jutalmat nem kapott.

A részletes adatok szerint a nem vezető alkalmazottak közül 322-en kaptak jutalmat, amire valamivel több mint 175 millió forintot fordított az MNB, vagyis az egy főre jutó jutalom összege nettó 543 ezer forint volt. Rajtuk kívül 78 vezető beosztású munkavállaló kapott prémiumot, számukra közel 85 millió forintot fizetett ki az intézmény, tehát fejenként csaknem nettó 1,1...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés