Kifakadt egyes újságokra az EKB elnöke

2017. november 14. 18:29    
nyomtatás
 
Kifakadt ma az Európai Központi Bank elnöke egyes német és olasz médiumok ellen, mondván, azok egyoldalúan mutatják be a jegybank tevékenységét, és a nemzeti nyelv mögé bújnak a külső vizsgálódások elől.


A német pénzügyi és politikai elit lényegében folyamatosan vitában áll az Európai Központi Bankkal annak agresszív monetáris lazítása miatt, amely sokak szerint káros Németországnak. Az olaszok pedig a náluk nagy összegben felhalmozódott nem teljesítő hitelek kezelése miatt állnak hadilában az EKB-val - emlékeztet a Financial Times.

Mindkét álláspont erőteljesen megjelenik az eurózóna tagországainak saját, helyi médiájában. Draghi szerint nem kell felülbecsülni a kritikákat, de kétségtelen, hogy léteznek. Ennek egyik oka pusztán az, hogy az európai bürokraták angolul beszélnek, a helyi újságok azonban a nemzeti nyelv mögé bújnak a nemzetközi vizsgálódások elől.

Draghi szerint ezek a médiumok a valóságot egy színben mutatják be, amikor több színű. Ez ellen azonban nem sokat lehet tenni, és nem szabad, hogy ez elbátortalanítsa őket, tenni kell a jelenség ellen, de a győzelem még messze van.

Címlapkép: Daniel Roland/afp

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír


 

hirdetés
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium