Előfizetői tartalom

Kihirdették a megszorításokat - Ki a legnagyobb vesztes?

A Magyar Közlöny hétfői számában már meg is jelent az a kormányhatározat, amely az idei költségvetési egyenleg tartásával kapcsolatos intézkedéseket tartalmazza. Ezek szerint az illetékes szerveknek két napjuk maradt arra, hogy bejelentsék a zárolási, illetve csökkentési kötelezettségeket Matolcsy György nemzetgazdasági miniszternél jóváhagyásra, október 15-ig pedig már az államkincstárnak kell jelenteniük. A minisztériumoknál és központi költségvetési szerveknél összesen 49 milliárdos zárolást kell végrehajtani (a 133 milliárdos teljes programból), a tárcák közül a legnagyobb vesztes az Emberi Erőforrások Minisztériuma.

Idei és jövő évi költségvetéssel kapcsolatos kérdések is előkerülnek majd az október 16-i Budapest Economic Forum című rendezvényünkön. Megjelent a részletes lista Matolcsy György múlt pénteken jelentette be, hogy a kormány még idén 133 milliárd forintos egyenlegjavítást hajt végre a kiadási oldalon (emellett döntött a hiánycél megemeléséről). A nemzetgazdasági...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés