Előfizetői tartalom

Kijárna már egy felminősítés, de az euró csak álom

Már rövid távon is valószínű, hogy felminősítik Magyarországot, hiszen az egyik hitelminősítő már pozitív kilátást tart érvényben - mondta a Portfolionak adott interjúban Magdalena Polan, a Goldman Sachs régiós elemzője. A szakember szerint sokat javultak Közép-Európa kilátásai, viszont egyelőre nem akarnak csatlakozni a régiós országok az eurózónához, szerinte a következő öt évben a lengyelek és a csehek mellett nálunk sem lesz realitása ennek. Polan Magyarország kapcsán azt emelte ki, hogy jelentősen csökkent a lemaradásunk Lengyelországhoz képest, mivel fájdalmas reformokon vagyunk túl.

Portfolio: Sokakat megleptek az első negyedéves növekedési adatok a régióban, Románia és Csehország európai szinten is kiemelkedően teljesítettek. Fenntartható lehet ez a trend a jövőben is? Magdalena Polan: Én nem lepődtem meg különösebben, mivel régóta optimista voltam Közép-Európa növekedési kilátásait illetően. Ez elsősorban a belső tényezőknek köszönhető...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés