Előfizetői tartalom

Kik dolgozhatnának még Magyarországon?

Portfolio
A munkaerőhiány egyre erősebb jelenség az országban, eközben pedig mégis arról hallunk, hogy sok százezer ember még mindig állásra vár a munkaerőpiacon. Az ellentmondást már a Portfolio is boncolgatta több írásában, most a Magyar Nemzeti Bank szakértői hasonló következtetésekre jutottak: hiába van még mindig 700 ezer ember, aki elvileg bevonható a munka világába, a munkaerő-kínálat minőségi és mobilitási szempontból is egyre korlátosabb.

Kik ők?Amikor a nagy munkaerőhiányról beszélünk, akkor többnyire az egyre lejjebb süllyedő munkanélküliségi rátára gondolunk, mint egy olyan mérőszámra, amely megmutatja, mennyire kevés szabad munkaerőre kénytelenek már vadászni a vállalatok. Valóban, a kihasználatlan munkaerő-kapacitás elsődleges csoportját a munkanélküliek jelentik. Nemzetközileg elfogadott definíció...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés