Előfizetői tartalom

Kiköltekezik a kormány, figyelmeztet a KT

Portfolio
Kockázatosnak tartja az idei költségvetés legújabb módosítását a Költségvetési Tanács, azonban támogatja a kormány kiadásnövelő csomagját. A kormány egyrészt 84 milliárd forinttal növeli a kiadásokat több cél finanszírozásához (például a pedagógus-béremeléshez és felsőoktatás nagyobb finanszírozásához) és ennek fedezetéül ekkora összeggel csökkenti a biztonsági tartalékként szolgáló 400 milliárdos Országvédelmi Alapot. Másrészt 100 milliárdot, valamint 71 milliárdot költ a takarékszövetkezeti rendszer átalakítására, illetve az E.ON megvásárlásához szükséges többletforrásra. Ez a két tétel nem érinti az uniós módszertan szerinti egyenleget.

Pénteken kapta kézhez a Nemzetgazdasági Minisztérium legújabb költségvetési módosítóját a Költségvetési Tanács, ezt követően szombaton tartotta meg ülését a háromtagú testület, amikor a kormány már be is nyújtotta a változásokat a parlamentnek. A kormány módosító javaslatáról bővebben:Kapcsolódó cikkünk2013.09.08Újra átírja a költségvetést a kormányÍgy...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés