Előfizetői tartalom

Kilátástalan helyzetben az építőipar

Portfolio
Márciusban stagnálás közeli helyzetet mutatott az építőipar, az előző hónaphoz képest 0,1 százalékos volt a bővülés. Az éves index 12,6%-os visszaesést jelez, ami ugyan kevesebb, mint az előző hónapban, de így sem szép a kép. Hiába van sokéves mélyponton az ágazat teljesítménye, a rendelésállományok további esést jeleznek előre.

Márciusban az építőipari termelés volumene kiigazítatlan adatok szerint és munkanaptényezővel kiigazítva is 12,6%-kal maradt el az egy évvel korábbitól. Szezonálisan kiigazítva a termelés az előző havinál 0,1%-kal magasabb volt. Az év első három hónapjában a termelés 11,2%-kal esett vissza 2011 azonos időszakához képest.Márciusban mindkét építményfőcsoport termelése...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés