Előfizetői tartalom

Kína nagyon hasít, de vajon jó ez nekünk?

MTI
|
Portfolio
Gyorsult Kína importjának és exportjának növekedése szeptemberben, ami azt sugallja, hogy a világ második legnagyobb gazdasága továbbra is erős ütemben növekszik, dacára a lassulást jósló előrejelzéseknek. Az, hogy ez mennyire jó hír, nem egyértelmű. A kínai növekedés ugyanis még mindig nagyon erős hitelnövekedés mellett történik, vagyis ahelyett, hogy a gazdasági bővülés leengedné a buborékot, tovább fújja azt. Innen nézve némi gazdasági lassulás, látványosabb hitelfékkel jobb hír lenne.

A kínai vámszolgálat pénteken közzétett adatai szerint az export dollárban számított értéke a vártnál valamivel kevésbé, 8,1 százalékkal, az importé viszont a vártnál jóval nagyobb mértékben, 18,7 százalékkal nőtt szeptemberben éves összehasonlításban. A Reuters által megkérdezett elemzők az export 8,8 százalékos növekedését várták szeptemberre az előző...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés