Előfizetői tartalom

Kiosztotta Macron Trumpot, új véderő kiépítésébe kezdenek a németek

MTI
|
Portfolio
"Súlyos válságon megy keresztül a multilateralizmus, ami így minden diplomáciai tevékenységünkkel szembemegy, mindenekelőtt az Egyesült Államok politikája miatt" - hangsúlyozta a francia nagykövetek éves eligazító eseményén tartott hétfői beszédében Emmanuel Macron. A francia elnök szerint önálló és komolyan veendő gazdasági és kereskedelmi partnerré kell válnia az Európai Uniónak, másrészt az európai biztonság és védelem megerősítésére is programot dolgoz ki Franciaország, hogy ne függjön az Egyesült Államoktól. Nagyon hasonló üzeneteket, az egységes uniós védelmi fellépés szükségességét taglaló beszédet mondott ugyanezen esemény berlini változatán a német nagyköveteknek a német külügyminiszter és egyúttal azt is bejelentette, hogy egy "európai civil stabilizációs erő" létrehozását is kezdeményezi a német kormány berlini kompetencia központtal.

Függetlenedni kell AmerikátólEmmanuel Macron francia államfő hétfőn bejelentette, hogy Franciaország a következő hónapokban programot készít elő az európai biztonság és védelem megerősítésére, amely a jövőben nem épülhet kizárólag az Egyesült Államokra.Európa nem helyezheti többé a biztonságát kizárólag az Egyesült Államok kezébe. Nekünk maguknak kell vállalni...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés