Előfizetői tartalom

Kipróbálták a norvégok, milyen, amikor önkéntesen fizetünk adót

Portfolio
Van egy nemes és becsülendő próbálkozás a norvégoknál: a kormány azt találta ki, hogy ha valaki úgy érzi, túl kevés adót fizet, akkor önkéntesen fizessen be az államkasszába annyit, amennyit jónak lát. A júniusi bevezetése óta a programba csak 1325 dollárnyi (nagyjából 360 ezer forintnyi) extra adó folyt be, egyelőre tehát nem olyan népszerű a lehetőség a norvég polgárok között - számol be a hírről a Bloomberg.

A norvég pénzügyi minisztérium szerint júniusi bevezetése óta a program csupán 1325 dollárt tudott begyűjteni extra adóbefizetés címén, korántsem nevezhető hát népszerűnek. Pedig Siv Jensen pénzügyminiszter szerint a modellnek van létjogosultsága azok között, akik úgy érzik, hogy túl kevés adót fizetnek. Ők most pluszban hozzájárulhatnának az államkasszához. Hát...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés