Előfizetői tartalom

Kirobbanó formában kezdett a magyar gazdaság - Most jön még csak a java?

Portfolio
Három éve nem nőtt olyan gyorsan a magyar gazdaság, mint az idei első negyedévben éves összevetésben (4,2%-kal), de a Portfolio elemzői konszenzusa szerint ettől a gyors ütemtől elmarad majd kissé az a szám (4,0%), amit szerdán, azaz holnap reggel közöl a KSH. Szégyenkezni való azonban így sincs, hiszen az idei év átlagára 3,9%-os növekedést vetít előre a felmérésünk, és így elmondhatjuk, hogy ahogy telik az idei év, úgy válik egyre optimistábbá az elemzői kar. Azt a kormányzati optimizmust azonban továbbra sem osztja a felmérésünk, hogy az idei gyors növekedési ütemet jövőre még fokozni is tudja majd a magyar gazdaság (4,1%-ról 4,3%-ra gyorsulás): konszenzusunk szerint ugyanis "be kell érnünk" a tisztes 3,5%-os GDP-növekedéssel a választások évében.

Picit alacsonyabb lehet az éves indexTavaly az első negyedév nagyon gyengére sikerült a magyar gazdaságban az elapadó EU-források és autóipari átállások miatt, így várható volt, hogy az idei első negyedév a bázishatások miatt már eleve jól alakul: ez be is jött, hiszen a nyers adat szerint 4,2%-kal ugrott éves alapon a magyar gazdaság (naptárhatással kiigazítva 3,9%-kal)....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés