Előfizetői tartalom

Kiszivárgott: rossz hírt kaphat Merkel Washingtonban, nem tudnak megállapodni Trumppal

MTI
A német kormány arra számít, hogy nem sikerül az Európai Uniónak (EU) kedvező megállapodást kialkudni Donald Trump amerikai elnök kormányával az acélra és az alumíniumra kivetett védővám ügyében, az EU-s termelőknek is fizetniük kell majd az amerikai exportért - jelentették német hírportálok csütörtökön, Angela Merkel kancellár washingtoni útja előtt egy nappal.

A kormányzati körökre hivatkozó beszámolók szerint Washington nem hosszabbítja meg az EU-nak átmenetileg, május 1-jéig adott mentességet az acél és az alumínium vámja alól. Peter Altmaier gazdasági miniszter szerdán egy berlini sajtótájékoztatón - a kormány új gazdasági előrejelzésének bemutatóján - azt mondta, hogy már a jövő hétre kialakulhat az uniós tagállamok...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés