Előfizetői tartalom

Kitiltás: kínos társaságba keveredett Magyarország

Portfolio
Oroszország, Belarusz, Venezuela, Észak-Korea, Irán, Mianmar, Szudán - néhány ország azok közül, amelyeknek néhány kiemelt politikusával, üzletemberével szemben beutazási tilalmat rendelt el az Egyesült Államok. Oroszországgal szemben erre már az ukrán válság előtt, a Magnyitszkij-lista elfogadásával sor került - írja az Index.

A tiltás általában olyan személyekre vonatkozik, akik katonai rezsim működtetésében, ellenzékiek bebörtönzésében, megkínzásában vagy - mint Irán esetében - tiltott atomprogramban vesznek részt, esetleg állami szintű korrupció működtetéséhez járulnak hozzá. (Ilyen volt a Magynyitszkij-lista, bár a konkrét okot Alekszej Magnyitszkij könyvelő előzetes fogvatartása alatt...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés