Előfizetői tartalom

Kivégezték Oroszországot, eljött a feltámadás ideje?

Az olajár zuhanását, valamint az orosz-ukrán válság politikai és gazdasági következményeit már nem bírta el Oroszország gazdasága: 2015-ben 3,7%-kal zsugorodott a nemzeti össztermék, az ipar és a kiskereskedelmi szektor nagyon mély gödörbe került, az infláció elszállása miatt pedig a dolgozók bérének reálértéke elképesztő mértékben csökkent. Most 2016 derekán javulás látszik az említett mutatókban, ezért amennyiben nem érkezik valami hirtelen külső sokkhatás, jövőre végre kimászhat a recesszióból az ország gazdasága.

A 2014 februárjában kirobbant orosz-ukrán válság óriási negatív nemzetközi visszhangot váltott ki, és bár Oroszország folyamatosan igyekezett tagadni érintettségét a Krím-félsziget bekebelezésében, valamint a Kelet-Ukrajnában dúló háborús konfliktusban, az Egyesült Államok és az EU az idő előrehaladtával egyre szigorúbb szankciókkal büntette az orosz felet, ami a közvetlen...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés