Előfizetői tartalom

Most akkor nyertünk vagy vesztettünk a brüsszeli megállapodással?

Portfolio
Több mint 24 órán át tartó tárgyalási maraton után az uniós tagállamok vezetői péntek délután megállapodtak a következő hétéves pénzügyi keretről, ami nem csak a Bizottság eredeti javaslatából farag le jócskán, de a jelenlegi többéves büdzsétől is jelentősen elmarad - írja a BruxInfo. Magyarország pénzügyi pozíciója javult a tárgyalások végjátékában: a tavaly novemberi 30%-os veszteség helyett 10%-kal csökkennek a támogatások a korábbi hétéves időszakhoz képest.

Szűkebb büdzsével és szigorúbb pénzköltési szabályokkal kell működnie 2014 és 2020 között az Európai Uniónak, miután a 27 tagország állam- és kormányfői egy álló napon át tartó alkudozás után megállapodtak a következő hétéves pénzügyi keretről, amire a gazdasági és pénzügyi válság miatt teret nyert takarékoskodás nyomja rá bélyegét - számol be a portál.Kapcsolódó...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés