Előfizetői tartalom

Komoly a csődveszély, ez fáj a frankhiteleseknek

Portfolio
Az eurózóna adósságválsága egyre nagyobb aggodalommal tölti el a befektetőket az új év elején és a periféria országokhoz tartozó államok kötvényhozamai annak ellenére is intenzíven emelkednek, hogy Kína jelentős összegű portugál és spanyol államkötvény vásárlásokat jelentett be az utóbbi napokban piacstabilizáló, nyugtató céllal. Ez tehát egyelőre nem érte el a kívánt hatást. Kedvezőtlen jelenség, hogy a hozamemelkedés továbbra is optimista globális befektetői légkör, emelkedő részvénypiacok mellett zajlik, mindez pedig fontos ok az euró újbóli gyengélkedésében, a dollár és a svájci frank erősödésében.

A 10 éves görög állampapír hozama már a 13%-os szint körül, míg az ír papír hozama 9,4% körül jár, folytatódik tehát a hozamok lendületes újévi emelkedése.Kapcsolódó cikkünk2011.01.05 16:40 Kína 7,3 milliárd dolláros támaszt nyújt SpanyolországnakAz aggodalmak - amint azt tegnapi elemzésünkben is rögzítettük - főként azzal magyarázhatók, hogy a pénzügyi mentőcsomagok...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés