Előfizetői tartalom

Komolyan összerúgjuk a port Brüsszellel? Fontos teszt előtt áll Magyarország

Portfolio
Idén és jövőre a korábban vártnál kicsivel erőteljesebb lehet a magyar gazdaság növekedése, viszont a magyar-EU kapcsolatok fontos teszt elé néznek a következő hónapokban - emelik ki friss elemzésükben a Morgan Stanley londoni szakemberei. Az elemzők másokkal összhangban azt gondolják, hogy az MNB a végsőkig kitart majd az alacsony kamatok mellett, sőt akár további lazításra is lehet még tere a következő hónapokban. Részben ennek köszönhetően viszont elbúcsúzhatunk a 310 alatti euróárfolyamtól, ha beigazolódnak a jóslatok.

A növekedéssel csak egy baj van: még mindig nem fenntarthatóA korábbi 3,5%-ról 3,9%-ra emelte idei növekedési előrejelzését a Morgan Stanley, a cég azonban 2019-re még mindig érezhető lassulást vár 3,3%-ra. Vagyis a kormánnyal szemben nem hisznek abban, hogy a 4 százalék körüli GDP-bővülési ütem fenntartható. A szakemberek arra számítanak, hogy továbbra is a belső kereslet...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés